İstanbul Rumeli Üniversitesi Gerontoloji Bölümü, öğrencilerine 4 yıllık eğitim sonunda lisans diploması ile Gerontolog unvanı kazandırır. Gerontoloji Bölümü puan türü SAY olup, eğitim dili Türkçedir.


Gerontolog unvanı alan lisans mezunları; Bakanlıklar, huzurevleri, aile danışma merkezleri, hastaneler, klinikler, bakımevleri, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezleri, gündüz bakımevleri, üniversiteler, araştırma merkezleri, sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler ve evde bakım hizmetlerinde çalışabilmektedir. Bölüm mezunlarımızın yukarıda belirtilen pek çok çalışma alanında, yurt dışında çalışabilme olanakları da olabilmektedir. Gerontoloji multidisipliner bir bilim dalı olduğundan, bölüm mezunları Gerontoloji programlarının yanı sıra sağlık bilimleri ve sosyal bilimler alanlarında da yüksek lisans ve doktora eğitimlerine devam edebilirler.


İstanbul Rumeli Üniversitesi Gerontoloji Bölümü öğrencilerine 4 yıllık eğitimlerini tamamlayıp mezun olduklarında tercih edilebilirliklerini artıracak Rumeli Eğitim Metodu uygulanacaktır.


Rumeli Eğitim Metodu; uygulanan müfredata ek olarak, alanına uzman öğretim elemanları tarafından hazırlanan, çift anadal ve yan dal imkanlarını kolaylaştıran, mesleki hayatta kazanç ve tercih edilebilirlik sağlayan ilave sertifika programları içermektedir.


Kariyer İngilizcesi Eğitimi; öğrencilerimize mezun olduktan sonra ulusal iş imkânlarının yanı sıra kendi alanlarına ait bilgiyi uluslararası dilde takip ederek uluslararası alanda çalışabilme imkânlarını da değerlendirebilme fırsatı sağlayacak Kariyer İngilizcesi dersleri verilmektedir. İ.R.Ü. Sürekli Eğitim Merkezi altında yürütülen Kariyer İngilizcesi dersleri, lisans ve ön lisans öğrencilerine eğitimleri süresince CEFR’e göre Genel İngilizce seviyeleri B1 olması koşulu ile talep ettiklerinde sunulan kıymetli bir fırsattır. Öğrencilerimizin uluslararası ölçekte kariyer edinebilmeleri doğrultusunda, tercihlerine bağlı alacakları Almanca dersleri, Almanca hazırlık dil eğitimleri ile kendilerini geliştirme fırsatları bulacaklardır.

Çalışma Alanları

Gerontologlar;
•    Hastaneler 
•    Üniversiteler ve araştırma merkezleri 
•    Huzurevleri
•    Özel veya devlete bağlı yaşlı bakım evleri 
•    Fizyoterapi ve Rehabilitasyon merkezleri
•    Sivil toplum kuruluşları
•    Sağlık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı gibi kurum ve kuruluşlarda istihdam edilebilirler.
Bölüm mezunlarımızın yukarıda belirtilen pek çok çalışma alanında, yurt dışında çalışabilme olanakları da olabilmektedir.

X