function elementor_accordion_title() { ?>

“Aşçılık” Programının temel amacı, gerekli bilgi ve becerilerle donatılmış, uluslararası alanda rekabet edebilecek genç yiyecek içecek elamanları yetiştirmektir. İstanbul Rumeli Üniversitesi olarak; programdan mezun olanların duyusal yönlerinin geliştirilmesi, girişimci özelliklere sahip yönetici ve şef olabilmesi, yorum ve değerlendirme yapabilmesi, özgün çalışmalarda bulunarak, mesleğin görsel ve sanatsal yönlerini kullanabilmesini hedeflemekteyiz. Ayrıca; hijyen ve sanitasyon kurallarına özen gösterip uygulayabilmesi, beslenmenin temel ilkelerini öğrenip uygulayabilen, mutfakta iş güvenliği ve ilk yardım konularına hakim olabilmesi, standart reçeteler oluşturup maliyet hesaplamalarını detaylı olarak yapabilmesi, farklı kültürlerin mutfakları ile birlikte vejetaryen mutfağına da hakim olabilmesi, gıda teknolojileri konularında bilgi sahibi olabilmesi ve diyet programı hazırlayabilecek yeterli bilgi birikimine sahip olabilmesi amaçlanmaktadır.

Mezuniyet Sonrası Kazanımlar

  • Yiyecekle ilgili konulara ilgi duyan,
  • İletişime açık,
  • Türk mutfak kültürüne ve dünya mutfaklarına ilgi duyan,
  • Yaratıcı, hayal gücü geniş,
  • Tat ve koku alma duyuları gelişmiş,
  • Bedence güçlü ve sağlıklı,
  • Hızlı hareket edebilen,
  • Bir işi planlama ve uygulama yeteneğine sahip,
  • Mutfak yönetme disiplin anlayışına sahip olan kişiler haline gelmektedir.

Çalışma Alanları ve Kariyer

Aşçılık programından mezun olanlar; gemi mutfaklarında şef aşçı (cruise chef), havayolu firmalarında şef (flying chef), yiyecek ve içecek işletmelerinde mutfak bilimcisi, yiyecek-içecek müdürü, tedarik yöneticisi, mutfak yöneticisi, restoran denetçisi, restoran müdürü, yemek fabrikalarında şef aşçı, eğlence ve tatil merkezlerinde yiyecek içecek yöneticisi, restoran ve otel mutfaklarında şef aşçı, özel işletmelerde ve devlet kurumlarında eğitmenliğin yanı sıra aşçı başı, aşçı başı yardımcısı, kısım şefi, sos şefi, balık şefi, ızgara şefi, kızartmalar şefi, ızgara şefi, çorba şefi, sebze şefi, soğuk şefi, pastane şefi, kasap, komi ve benzeri ünvanlarda çalışabilmektedir.

DGS ile Geçiş Yapılabilecek Lisans Bölümleri

  • Aile ve Tüketici Bilimleri
  • Beslenme ve Diyetetik
  • Gastronomi
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları
  • Mutfak Sanatları ve Yönetimi
  • Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği

Tavsiye Edilen Eğitim ve Sertifikalar

  • Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Katılım Sertifikası
  • Sağlıklı Beslenme ve Diyet Katılım Sertifikası
  • Mutfakta Gıda Hijyeni ve Sanitasyon Katılım Sertifikası
  • Mutfakta İş Güvenliği Katılım Sertifikası
  • Servis Teknikleri Katılım Sertifikası
  • Mutfak Hizmetleri Yönetimi Katılım Sertifikası
  • Catering İşletmeleri Yönetimi Katılım Sertifikası
  • Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde Pazarlama Yöntemleri Katılım Sertifikası