Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümümüzün amacı; öğrencilere, medya üretiminin uygulamalı yönleri ile kuramsal çalışmaları bir araya getirebilecekleri özel çalışma alanları sunmaktır. Deneyimli akademisyenler ve sektörün önde gelen isimlerinden oluşan akademik kadro ve donanımlı stüdyolarla birlikte, öğrencilerin mesleki ve sanatsal yaratıcılıklarını keşfetmelerine yardımcı olmaktadır. Yerel, ulusal ve dijital radyo-televizyon kuruluşlarının sayıları hızla artarken, bu sektörlerde görev alacak bireylerin aynı zamanda, yeni iletişim teknolojileri konusunda bilgili olmaları da beklenir. Sinema sektörü de bu teknolojik değişimlerden etkilenmiş, buna paralel üretimler ortaya konmaya başlanmıştır.

Mezuniyet Sonrası Kazanımlar

• İletişim alanındaki farklı kuram ve modelleri, eleştirel çalışmalar kapsamında yer alan yaklaşımlara ilişkin kuram ve yöntemleri kavrayabilme,
  • İçerisinde medyanın rol ve sorumluluklarının düzenlendiği anayasal çerçeveyi bilerek fikir ve sanat eserleri üzerine kamusal düzenlemeleri takip edebilme,
  • Radyo-televizyon-sinema normlarını, uygulamalarını ve halk tarafından algılanmasını etkileyen ulusal ve uluslararası düzeydeki sanatsal, düzenleyici, politik, ekonomik ve sosyal gelişmeleri, radyo-televizyon-sinemanın yaygınlaştırılmasını etkileyen teknolojik gelişmeleri kavrayabilme,
  • Sosyal bilimler, iletişim ve radyo-televizyon-sinema alanlarındaki gelişmeleri, yeni yaklaşımları, araştırma ve bilgileri takip ederek, öğrenme ve bu yolla kendini geliştirebilme olarak sıralanmaktadır.

Çalışma Alanları ve Kariyer

Bölüm mezunları, radyo, sinema ve televizyon sektörlerinin farklı dallarında ön yapım, yapım ve yapım sonrası aşamalarda; görüntü yönetmenliği, kurgu operatörlüğü, sanat yönetmenliği, senaristlik, yapım sorumluluğu ve yönetmenlik gibi görevlerde çalışabilir. Ayrıca, hem KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) ile kamu kuruluşlarındaki alanlarına uygun pozisyonlara, hem de medya kuruluşlarının ilgili pozisyonlarına başvurabilir. Formasyon eğitimi alarak orta öğretim kurumlarında İletişim alan öğretmeni olarak atanabilir. Akademik çalışmalarda bulunabilmekte ve eğitici olarak üniversitelerde çalışabilmektedirler.

Tavsiye Edilen Eğitim ve Sertifikalar

• Radyo-TV Program Yapımcılığı