Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri programının amacı, havacılık sektörüne uyum sağlayabilen, etkili iletişim becerilerine sahip, oluşabilecek problemler karşısında hızlı çözüm üretebilen, kabin hizmetleri personeli yetiştirmektir. Başta Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü olmak üzere sektörün önde gelen kurum ve kuruluşlarının temsilcileri programımız kapsamında öğrencilerimizle bir araya gelmektedir.

Programda ders veren öğretim görevlilerinin tamamı, uluslararası yeterlilik sertifikalarına ve sektör tecrübesine sahiptir. Bu sayede havacılık alanındaki pratik-teorik kabiliyetler öğrencilerimize kazandırılır.

İstanbul Rumeli Üniversitesi ile Türk Hava Yolları arasında Kabin Hizmetleri Eğitim İş birliği Protokolü imzalanmıştır.

Mezuniyet Sonrası Aranan Şartlar

• T.C. Vatandaşı olmak,
  • İyi derecede İngilizce bilmek (İkinci dil tercih sebebidir),
  • Kadınlar için 1,60 m.- 1,80 m arasında boy ölçülerine sahip olmak (Boy-kilo orantılı olmak),
  • Erkekler için 1,70 m.- 1,90 m arasında boy ölçülerine sahip olmak (Boy-kilo orantılı olmak),
  • Sağlık durumunun uçuşa elverişli olması,
  • Adli sicil kaydı ve adli sicil arşiv kaydı bulunmaması,
  • Kabin Memuru üniforması giyildiğinde vücudun görünecek yerlerinde dövme, yara izi vb. bulundurmaması,
  • Daha önce havacılık kuruluşlarından disiplinsizlik, sicil yetersizliği ve sağlık problemleri sebeplerinden ayrılmamış olmaması gerekmektedir.

Çalışma Alanları ve Kariyer

• Mezun olan öğrencilerimiz, Havayolu Şirketlerinin Genel Müdürlükleri, Yurt içi ve Yurtdışı yolcu taşıyan Havayolu Şirketleri, Yabancı Havayolu Şirketleri, Sivil Havacılıkla ilgili her türlü firma ve şirketlerde çalışabilirler.

DGS ile Geçiş Yapılabilecek Lisans Bölümleri

• Havacılık Yönetimi