Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programı, Özel ya da kamu hastanelerinde, sağlık ocaklarında hastalıkların tanı, teşhis ve tedavileri ile ilgili kayıt işlemlerini yapabilen, tıbbi, idari ve istatistiki dokümanları hazırlayabilen, dokümanları düzenleyerek arşivleyebilen, hasta kabul ve dosya işlemleri ile hastaları muayeneye hazırlayan çalıştığı birimin yazılı ve sözlü iletişimini sağlayan, teknik konularda yeterli eğitim almış nitelikli sağlık personeli yetiştirmektedir.

Mezuniyet Sonrası Kazanımlar

• Teknolojik donanım bilgisine sahip,
  • İnsan hakları ve etiğine saygılı,
  • Arşivleme konusunda bilgili olan,
  • İyi iletişim kurabilen,
  • Saygılı, hoşgörülü ve sabırlı kişilerdir.

Çalışma Alanları ve Kariyer

Tıbbi Dokümantasyon Meslek Elemanı, tüm kamu sağlık kurumları ile her türlü özel hastane ve sağlık kuruluşunda çalışabilmektedir. KPSS ile atananların büyük bir bölümü kamu hastaneleri ile üniversite hastanelerine atanmaktadır. Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik mezunlarının iş alanları; İl Sağlık Müdürlükleri, Adli Tıp Kurumları, Ambulans Şirketleri, Devlet Hastaneleri, Medikal Malzemenin Satış Ve Tanıtım İşleri, Özel Hastane Ve Klinikler, Özel Muayenehane Hekimliği, Sağlık Ocakları, Dispanserler, Tıbbi Yazılım Şirketleri ve Üniversite Hastaneleridir. Mezunlar, KPSS’ye katılarak memur olarak atanabilmektedir.

DGS ile Geçiş Yapılabilecek Lisans Bölümler

• Sağlık İdaresi
  • Sağlık Yönetimi
  • İşletme
  • İşletme Yönetimi bölümlerinde lisans eğitimini tamamlayabilmektedir.
  • Tavsiye Edilen Eğitim ve Sertifikalar
  • Hasta Kayıt Kabul İşlemleri