Endüstri Mühendisliği Bölümü 4 yıllık eğitim süresince, Üretim/Hizmet sektöründe mevcut kaynakların minimum maliyet ve maksimum verimlilik sağlayacak şekilde kullanılması amaçlanır. Tam bu noktada optimum çalışma performansı sağlayacak teknik bilgilerle donanımlı olan endüstri mühendisleri aktif rol alabilmektedir. Endüstri mühendisliği mezunlarının bilişim, makine ve en önemlisi insan faktörlerinin dahil edildiği, multidisipliner yaklaşımla karşılaştığı sorunlara cevap verebilmeleri sağlanmaktadır.
Mezuniyet Sonrası Kazanımlar
- Analitik düşünme ve problem çözebilme yeteneğine sahip olmak,
- Dünyadaki yenilikleri takip edip, kendini geliştirmeye sürekli açık olmak,
- İstatistik, yöneylem araştırması gibi mesleki yöntemleri iyi kullanabilmek,
- Bir işin nasıl daha iyi yapılabileceğine dair sürekli bir arayış içinde olmak,
- En az bir programlama dilini iyi şekilde kullanabilen bireyler olmak.
Çalışma Alanları ve Kariyer
Endüstri Mühendisliği mezunları; iyi şekilde İngilizce konuşup, yazarak güncel programlama dilini iyi bir seviyede öğrenerek, çeşitli algoritmalar ile nasıl optimizasyon yapılacağını öğrenip, istatistik, yöneylem, çizelgeleme gibi metotlar kullanarak, Erasmus programı ile yurtdışı tecrübesi edinerek sektöre bir adım önde başlarlar ayrıca akademik kariyerlerine devam edilebilir, üniversitelerde, akademisyen olarak görev alabilirler. İşletme, iktisat, ekonomi ve finans alanlarında akademik kariyer yapabilirler.
Endüstri Mühendisliği lisans mezunları, kalite mühendisi, ERP danışmanlığı, üretim planlama mühendisi, tedarik zinciri planlama uzmanı, risk yönetimi uzmanı olarak çalışabilmektedir. Ayrıca endüstri mühendisleri, bankacılık sektöründe bankalarda müfettiş yardımcısı ya da genel müdürlük ve KOBİ bankacılığı, risk yönetimi, satış ve pazarlama gibi departmanlarda ve yazılım sektöründe yazılım analisti, iş analisti, yazılım testçisi gibi alanlarda, otomotiv sektöründe üretim planlama, satın alma, tedarik, lojistik gibi alanlarda, danışmanlık sektöründe iş analisti gibi görevlerde, hızlı tüketim malları sektöründe, üretimden satışa birçok alanda, Enerji Piyasası Denetleme Kurumu, Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu, Rekabet Kurumu, Kalkınma Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı, KOSGEB gibi birçok kamu kurumunda çalışabilmektedir.
Tavsiye Edilen Eğitimler ve Sertifikalar
- Genetik Algoritma
- İnsan Kaynakları Eğitimi
- İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği
- Mobil Programlama
- Proje Yönetimi
- SCM (Supply Chain Management)
- Süreç Yönetimi
- Tedarik Zinciri Yönetimi
- Temel Web Tasarımı
- Toplam Kalite Yönetimi