Egzersiz ve Spor Bilimleri Bölümü Bireylerin farklılıklarını dikkate alarak egzersiz programları hazırlayabilen, sağlıklı yaşam, fiziksel uygunluk, performans ve kondisyon özelliklerini geliştirmeye yönelik ölçme, değerlendirme ve analiz yapabilen, etik kurallar çerçevesinde her yaştaki bireyin sağlığını ve güvenliğini korumayı ilke edinmiş, sorgulayan ve bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip edebilen nitelikli bireyler yetiştirmeyi amaçlar. Egzersiz ve Spor Bilimleri Bölümünden mezun olanlar “Egzersiz ve Spor Uzmanı” unvanını alırlar.

Egzersiz ve Spor Bilimleri bölümü temelde fiziksel aktivitenin insan vücudu üzerindeki akut ve uzun dönem etkileri üzerinde çalışmaktadır. Başka bir deyişle; egzersiz ve spor bilimleri, sağlıklı insan vücudunun egzersiz esnasında ve sonrasında organizmanın nasıl bir tepki verdiği üzerine yoğunlaşmaktadır. Ayrıca, fiziksel aktivitenin sağlık ve spor performansını hücresel boyutundan tüm vücuda olmak üzere nasıl desteklediği üzerine de çalışmalar yürütmektedir. Bu bölümde öğrenim gören öğrenciler anatomi, fizyoloji, biyomekanik, kinesiyoloji, hareket ve antrenman bilimleri, sporcu sağlığı, spor yönetimi ve organizasyonu, sporda bilimsel araştırmalar gibi birçok alanda bilgi sahibi olurlar.

Not: Her öğrencinin mezun olabilmek için 4 yıllık eğitimi süresince 1 yaz ve 1 kış kampına katılması zorunludur.

Egzersiz ve Spor Bilimleri bölümünü tercih ederek sektörde Egzersiz ve Spor Uzmanı olarak çalışmak isteyenler;

• Spora ilgisi ve yeteneği olan,
  • İletişim becerisi yüksek,
  • Takım çalışmasının gerekliliklerinin farkında,
  • Yönetim becerileri gelişmiş olanlar bu bölümde başarılı olacaklardır.

Bölüm mezunu olan öğrencilerimiz, akademik kariyerlerine devam etmek isterlerse yüksek lisans ve doktora programlarında eğitimlerini sürdürebilmektedir. Bunun yanı sıra yabancı dil bilgilerini üst seviyeye taşıyarak mesleklerini uluslararası alanlarda da gerçekleştirme şansı bulabileceklerdir.