function elementor_accordion_title() { ?>

Geleneksel Türk mutfağını en iyi şekilde kavrayan, geliştiren ve uluslararası alanda tanıtımını yapan şefler yetiştirmenin yanı sıra geleneksel Türk mutfağını korumak ve geliştirmek adına akademik ve bilimsel çalışma imkânı da sunmaktadır. Gastronominin hem bir bilim, hem de bir sanat dalı olduğu ilkesinden yola çıkarak, geleceğin gastronomi uzmanlarına gıda bilimleri, gıda teknolojileri, gıda hijyeni gibi temel bilimsel öğretilerin yanı sıra mutfağın sosyal, kültürel ve sanatsal yönünün aktarılması amaçlanmaktadır. Bölümümüz beslenmenin sadece karın doyurmak ya da yemekten zevk almak olmadığını vurgularken, sağlıklı yaşamın sağlanması ve hastalıklardan korunmada iyi beslenmenin önemini bilen ve bu bilinci yansıtan gastronomlar yetiştirmektedir. İstanbul Rumeli Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü, gerekli bilgi ve becerilerle donatılmış, uluslararası alanda da rekabet edebilecek nitelikli şefler yetiştirmektedir.

Mezuniyet Sonrası Kazanımlar

  • Gastronomi Uzmanları, geleneksel Türk ve Dünya mutfak akımlarının tarihten günümüze kadar geçirdiği tüm süreçlere hakim olabilmektedir.
  • Gıda bilimleri ile ilgili aldıkları teorik birikimle tasarladıkları ürünü en doğru ve en sağlıklı şekilde üretebilmektedir.
  • Türk mutfağının uluslararası alanda tanıtımını yapabilecek, tüm dünyada hızla gelişen gastronomi turizminde ülkemizin bulunduğu konumu yükseltme ve sağlamlaştırma vizyonu üstlenebilmektedir.
  • Var olan mutfak akımlarının yanı sıra, kendi yetenekleri doğrultusunda özgün tasarımlar oluşturarak gastronomiye katkıda bulunmaktadırlar.

Çalışma Alanları ve Kariyer

Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü mezunları, beş yıldızlı otellerde, yiyecek içecek işletmelerinde, özel restoranlarda çalışabilir veya kendi işletmelerini açabilmektedir. Aşçılık okullarında ve mutfak akademilerinde eğitmen şef olarak çalışabilmektedir. Medyada televizyon programları yapabilmekte, yemek fotoğrafçısı veya eleştirmen olabilmektedirler. Ayrıca, akademik çalışmalarda bulunabilmekte ve eğitici olarak üniversitelerde çalışabilmektedirler.

Tavsiye Edilen Eğitim ve Sertifikalar

  • Sağlıklı Beslenme ve Diyet
  • Mutfakta Gıda Hijyeni ve Sanitasyon
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatlarında İş Güvenliği
  • Restoran İşletmeciliği