Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından oluşturulan, gençlere kamu kurumlarında ve özel sektörde staj imkanları sağlayan Ulusal Staj Programı’nın 2024 yılı başvuruları başladı.

Fırsat eşitliğini ve liyakati esas alan Program, gençlere henüz öğrenciyken iş hayatını deneyimleme ve kariyer farkındalığını kazandırmayı amaçlıyor. Programa başvuran öğrenciler, eğitim hayatları boyunca gösterdikleri performanslar, gerçekleştirdikleri çalışmalar, sanatsal/sportif etkinlikler göz önüne alınarak değerlendiriliyor ve yeterlilik puanını sahip oluyor. İşverenler ise öğrencilerin kimlik ve üniversite bilgilerini görmeden onlara sahip oldukları puana göre staj/iş teklifi gönderiyor.

Ulusal Staj Programı’nın başvuruları 10 Mart 2024 tarihine kadar devam edecek. Başvurmak isteyen öğrencilerimiz  https://kariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ulusalstajprogrami  linkinden kayıt olabilir, ayrıntılı bilgi için [email protected] adresine mail atabilirler.

Benzer etkinliklerden ve iş / staj imkanlarından haberdar olmak için @rumelikam hesabını takip etmeyi unutmayın.